امامزاده عبدالله گرگان امامزاده ای تاریخی با کرامات بسیار
- شناسه خبر: 12549
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۲
- نویسنده: تحریریه بقاع خبر
چنان که در تاریخ آمده از زمان منصور عباسی، فشار ظلم و ستم بر علویان و سادات به اوج میرسد. علویان و سادات جهت رهایی از آن، بقای نسل آل محمد (ص)، ترویج اسلام به دیگر نقاط و استمداد از شیعیان جهت مبارزه با ستمکاران، به کشور ایران هجرت کردند.
از نقاط مهمی که سادات و امامزادگان به آنجا هجرت کردند، منطقه جرجان و استرآباد است. زیرا آنجا یکی از مناطق شیعه نشین و خاستگاه علویان بوده است.
یکی از این امامزادگان که در شهر تاریخی گرگان مدفون است و همیشه بیش از سایر امامزادگان شهر، محل و جایگاهی برای عبادت مردم شهر به شمار آمده، امامزاده عبدالله است.
درب این امامزاده به طور شبانه روز برای زیارت مؤمنین باز است ولی درب سایر امامزادهها فقط در وقت نماز و یا ایام خاصی در هفته باز است.
امامزاده عبدالله از قدیم گورستان عمومی شهر بود. این امامزاده به جهت قرار گرفتن در قسمت انتهایی شمال شهر گرگان محل اسکان و توقف مسافرین نیز میباشد. بدون شک همین دو عامل موقعیت جغرافیایی و گورستان عمومی شدن باعث شده که این امامزاده فعالترین امامزاده شهر گرگان بشود و بیشترین زائر را داشته و چندین خادم در آن مشغول خدمت باشند؛ و هدایای زیادی از سوی مردم به این امامزاده داده شود و نیز بودجههای دولتی به این امامزاده تعلق بگیرد.
اما نکته مهمتر از اینها، «کرامات و مقام معنوی» این امامزاده است. در این مورد به یک نمونه تاریخی که بوسیله حسینقلی خان مقصودلو نقل شده اشاره میکنیم.
این مطلب در جلد اول صفحه ۳۰۹ کتاب مخابرات استرآباد آمده است. موضوع این کتاب بیان مجموعه گزارشهای خواندنی و بهره بردنی از رویدادهای سیاسی، اجتماعی و تاریخی بسیاری از جریانهای منطقه گرگان و دشت از سال ۱۳۲۶ به بعد است. این گزارشها بوسیله وی که در گرگان سمت وکیل الدولگی دولت انگلیس را پذیرفته بود نوشته میشد و به تهران ارسال میگردید.
وی در گزارش خود که مربوط به ماه صفر سال ۱۳۳۰ قمری بوده، چنین آورده است:
«در شمال استرآباد، امامزاده عبدالله برادر حضرت امام رضا صاحب کشف و کرامات است. در این چند روز، سه نفر که مدتها به مرض فلج گرفتار بودند با یک بچه دهاتی که از یک چشم کور بوده، توی امامزاده خوابیدند و شفا یافتند از اطراف بلد حتی ترکمانان شب و روز به زیارت امامزاده آمده و مخارج زیاد مینمایند.»
اگر این واقعه را به تاریخ شمسی محاسبه کنید مربوط به ۹۵ سال پیش میشود.
– حسینقلی خان مقصودلو مشهور به وکیل الدوله ، فرزند محمد تقی خان مقصودلو و نام مادر او خانم کوچک است.
– کتاب مخابرات استراباد مجموعه گزارشات او به سفارات انگلیس است.
– گزارشات مربوط به وقایع فرهنگی اجتماعی اقتصادی استراباد را به تهران ترجمه می کرده است.
– در واقع گزارشات وکیل الدوله را می توان روزنامه ای برای امروز به حساب آورد.
– متولد ۱۲۵۶ است.
– فوت:۱۳۳۲
– در واقع او را به عنوان اولین خبرنگاران دوران خود می شناسند.