پاسخ به گزارش تخریب قبور در امامزاده بی بی زبیده (س) ورامین به بهانه ساماندهی!
- شناسه خبر: 986
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۰۵:۵۰
- نویسنده: محمد کمالی ضیا
سرانجام سکوت شکست!
پایگاه امامزادگان(بقاع نیوز): امامزادگان چشم انتظارپاسخ مسئولین اوقاف امیدوار باشند
پاسخ به گزارش تخریب قبور در امامزاده بی بی زبیده (س) ورامین به بهانه ساماندهی!
بولتن نیوز: روابط عمومی سازمان اوقاف به گزارش تخریب قبور در امامزاده بی بی زبیده (س) ورامین در بولتن نیوز، پاسخی ارائه داده است که از نظر مخاطبان گرامی می گذرد:
سردبیر محترم سایت خبری تحلیلی بولتن
باسلام و احترام
پیرو درج مطلبی با عنوان « سازمان اوقاف و امور خیریه ورامین و تخریب قبور به بهانه ساماندهی » که در مورخ 19/11/90 در آن رسانه درج شد جوابیه ذیل جهت پاسخ به موارد مطرح شده و رفع شبهات ارسال
می شود خواهشمند است برابر با قانون نسبت به درج این پاسخ اقدام لازم صورت گیرد .
1 ـ سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان متولی بقاع متبرکه و امامزادگان کشور در سالهای اخیر بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری ( مدظله العالی )مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه و امامزادگان به قطب های فرهنگی و کانون های معنوی کشور و پیرو درخواست های مکرر مردم با همکاری دولت خدوم تلاش کرده است با اجرای طرح های جامع توسعه و بازسازی و نوسازی بقاع متبرکه و تعبیه امکانات ، متعلقات و ارائه خدمات لازم به مردم ، این اماکن را مهیای پذیرش زائران ، گردشگران ، مسافران داخلی و خارجی و عموم علاقمندان نماید .
این طرح ها بر اساس ضوابط و با رعایت قوانین شرعی و مقررات به ویژه قوانین میراثی اجرایی می شود و هم اکنون این سازمان 2700 بقعه و امامزاده را در سطح کشور در حال تعمیر ، بازسازی ونوسازی دارد .
قطعاً ایجاد امکانات ، بازسازی بنا و تأمین زیر ساخت های لازم از نیازهای بدیهی یک بقعه متبرکه است که باید جهت آسایش و رفاه حال مردم و زائران ایجاد شود اما متأسفانه بدلیل کم توجهی در گذشته بسیاری از بناهای امامزادگان کشور رو به تخریب و یا به مخروبه تبدیل شده و بعضاً از بدیهی ترین امکانات لازم برخوردار نبودند که بر این اساس سازمان اوقاف بر خود فرض دانست این مهم را با تمامی امکانات و با تکیه بر پشتیبانی های خالصانه ارادتمندان به اهل بیت (ع) و مردم عزیز به پیش ببرد .
2 ـ این مهم را نباید از نظر دور داشت که وجود نشاط و فضایی روحبخش در جوار بقاع متبرکه برخلاف نظر نویسنده این گزارش تنها با کاشت چند درخت ایجاد نمی شود بلکه ضرورتاً باید برای مردم ، زائران و مسافرانی که به بقاع متبرکه و امامزادگان کشور رجوع می کنند برنامه داشت و اوقات فراغت آنان را با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی ، هنری ، آموزشی سازنده پرکرد . در این راستا سازمان اوقاف و امور خیریه با اجرای 5 کار ویژه و مهم شامل : سوگواره یاس نبوی در ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) ، نشاط معنوی در ایام تابستان با هدف غنی سازی اوقات فراغت کودکان ، نوجوانان و جوانان ،جشن ولایت علوی ، اکمال دین نبوی در ایام غدیر تا قربان ، بصیرت عاشورایی در ایام محرم و آرامش بهاری در ایام فروردین ماه و تعطیلات نوروزی و برنامه های قرآنی و تبلیغی تلاش نموده است فضایی فرهنگی و معنوی را برای زائران و مسافران فراهم نموده و علاقه مندان را با معارف دینی وقرآنی مانوس نماید .
3 ـ یکسان سازی سنگ قبور و مزار گورستانهایی که در جوار امامزادگان واقع اند جزئی از طرح های
جامع است . این مهم با جلب نظر مردم بویژه وابستگان و صاحبان قبور همراه با شماره گذاری قبور و قطعه بندی انجام می شود و با این اقدام احتمال جابجایی قبور به صفر می رسد . سنگهای قبور جدید در ابعاد متناسب برای مزار شهدای عزیز با ویژگی های خاص و در ارتفاعی 50 سانتی متری و برای سایر اموات و درگذشتگان نیز احجار متحد الشکل در ابعاد 40×40 سانتی متر تهیه و نصب می شود .
4 ـ در این گزارش به غلط قید شده که « سازمان اوقاف ورامین » در حالیکه ورامین دارای اداره
اوقاف و امور خیریه است که زیر نظر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران و در نهایت زیر نظر سازمان
اوقاف و امور خیریه در حال فعالیت است .
بدیهی است گزارشگری که نگران تخریب فرهنگ و تمدن این مرز و بوم است باید ابتدا با ساختار و تشکیلات اداری یک مجموعه ای که آنرا طرف سخن و خطاب خود قرار می دهد آشنا شود ، آنگاه یک طرح ملی را زیر سوال ببرد ؟!
5 ـ در بخش دیگری از این گزارش آمده است « در زمانهای نه چندان دور فضای بیرونی امامزاده ها در ایران انباشته از درختانی بود که مردم بر بالای قبور عزیزانشان می کاشتند و همین مطلب باعث آبادانی و صفای معنوی خاصی در امامزاده ها می شد .»
باید به عرض نویسنده محترم رساند که در آن زمانهای نه چندان دور مورد اشاره نویسنده ، روزی
1500 خودرو تنها در تهران شماره و وارد خیابانها نمی شد ، زندگی شهری و ماشینی این اندازه توسعه نیافته بود و اراضی این اندازه ذیقیمت و با ارزش نبود.فضای نوستالژیک ذهنی نویسنده محترم باید با شرایط و وضعیت روز همخوان و همگام شود .
بله در همین امامزاده داوود (ع) خودمان هم دهها درخت بید وجود داشت که سایه سار زائران بود اما اکنون از آنها نه تنها اثری نیست بلکه همه اراضی و زمین های مجاور امامزاده به اماکن مسکونی و تجاری تبدیل شده است .
در عین حال سازمان اوقاف و امور خیریه از این موضوع مهم در اماکن و بقاع و متبرکه ای که از ظرفیت لازم برخوردار باشند غفلت نورزیده و ضمن حفظ و احیای اشجار موجود به توسعه فضای سبز و غرس نهال مبادرت ورزیده است .
نکته مهم تر دیگر اینکه معاونت بقاع و اماکن متبرکه این سازمان به هیچ وجه در صدد از بین بردن فضای با نشاط و سرسبز امامزادگان نیست و با تمام توان در تلاش است با اجرای این طرح ها و فراهم نمودن امکانات و تسهیلات ، فضای پرنشاط ، شاداب و روحبخشی را برای زائران ، مسافران و مجاوران فراهم نماید .
روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه امیدوار است رسانه های جمعی با درک ضرورت ها و مقتضیات روز و محدودیت ها و امکانات موجود ، به موضوعات مورد علاقه خویش به طور جامع نگریسته و با در نظرگرفتن جمیع جهات صرفاً بدنبال انتقاد و سیاه نمایی نباشند .